top of page

ONDERDELEN

Estafette

Estafette

Deelnemers: 5 (minimaal 2 meisjes)

Vrijheidsstrijders, een van hun kwaliteiten zijn hun vliegensvlugge benen, maar welke klas bezit de vijf personen met de snelste? Houd je stokje vast alsof het een kroonjuweel is, ren zo hard je rennen kan, en win!

image9_edited_edited.png
Podracing SR

Podracing SR

Deelnemers: 3 (één in de pod, twee ervoor)

Bij Podracing gaan jullie racen met een zelfgebouwde pod, zoals in Episode I: The Phantom Menace. Niet gezien? Dan heb je huiswerk!

Dit is een nieuw, spannend onderdeel, speciaal voor dit thema, dus de regels zijn voorzichtig en doordacht opgeschreven. Lees ze goed door.

 

• Je bouwt met je klas een eigen pod; een kar waarin één persoon kan zitten. Je mag daarvoor alle materialen gebruiken die je maar wilt. Bouwen doe je in de aanloop naar het klassentoernooi. Je bent als klas verantwoordelijk voor het op de juiste plek krijgen van de pod en hem ook weer mee te nemen na afloop.

• De kar moet aan de voorzijde twee touwen hebben waarmee de kar voortgetrokken wordt. Twee voorttrekkende personen is een harde eis. Niet meer, niet minder.

• De kar mag geen mechanische manier van voortbewegen hebben. Trappers, motoren, etc. zijn verboden.

• Het uiterlijk van de kar is belangrijk; de vorm wordt beoordeeld door een jury en levert je punten op. Originaliteit en verzorging zijn daarbij uiteraard van groot belang.

• De race gaat op snelheid: steeds twee pods racen tegelijk en de tijd wordt gemeten. Het is dus geen massale race.

• De deelnemer in de pod is verplicht een degelijke helm te dragen (fietshelm of integraalhelm. Geen feestartikelen zoals een Darth Vader-helm).

• Sabotage van andere pods, botsen, tackelen, etc. is uiteraard ten strengste verboden en leidt tot diskwalificatie en strafpunten.

 

Ben jij er klaar voor?

Mast

Mast

Deelnemers presentatie: 2
Tijdsduur: 3 minuten

Samen met je klas ga je aan de slag om een beetje bij te dragen aan het creëren van een betere wereld. Bedenk een doel of actie en ga ermee aan de gang, hoe meer, hoe beter.

Pak jullie lightsabers en bestrijd als echte Jedi’s samen het onrecht in de wereld.

 

Wees overtuigend en presenteer jullie prachtige idee en uitvoering aan de jury.

Themawerkstuk

Themawerkstuk

Pak al je knutselspullen uit de kast en tover jouw lokaal om in een compleet nieuwe, originele Star Wars-wereld. Zorg ervoor dat de juryleden zich goed vermaken in de door jullie versierde ruimte.

Maak het lokaal buitenaards mooi en pak je punten!

Droid Design JR

Droid Design JR

Waar zouden de Jedi zijn zonder hun droids? Leuk hoor, the Force, maar zonder de superieure hack-kwaliteiten van R2-D2 zou ontsnappen uit de Death Star wel een beetje lastig worden. Aan jullie de schone taak om als klas de ultieme droid te bouwen.

Wat ?

• Je maakt een droid (robot) waar een klasgenoot in kan. Dat kan dus een pak zijn (à la C3PO), maar iedere andere vorm is goed, als er maar iemand in zit. En als de robot maar in staat is een podium op te lopen.​​

• Je droid heeft een naam. C3PO, R2-D2 en BB-8 kennen we al. Maar hoe heet die van jullie?

• Je bedenkt de functie van je droid. Wat is zijn specialisme? Waar is hij voor gemaakt? Welke speciale features heeft hij? Kan hij spreken of maakt hij alleen geluidjes?

• Wees origineel! Maak het mooi, maak het fancy (wij willen lichtjes, geluiden en laserstralen zien!)

Hoe?

• Ontwerp, bouw, sleutel, naai (en programmeer?) in de weken voor het klassentoernooi

• Tijdens het klassentoernooi presenteer je de droid op het podium in de zaal

• Eén persoon in de droid, één persoon ernaast die presenteert

• Vertel het verhaal van de droid. Toon wat hij kan en, waar mogelijk, demonstreer dat ook

• Een jury beoordeelt de droid en de presentatie op originaliteit, werkzaamheid, vorm, etc. Ieder jurylid beoordeelt onafhankelijk en geeft rapportcijfers.

Toneel

Toneel

Laat je inspireren door de prachtige Star Wars films en duik je verkleedkist in om te stralen op het podium. Ga samen met jouw team de uitdaging aan en overtref de andere klassen met jullie (verborgen) talenten. Laat de ideeën maar komen!

Eloquentia

Eloquentia

Deelnemers: 1
Tijdsduur: 2 minuten

Improviseren is het sterkste wapen van de helden van dit onderdeel. Zo redt hij zichzelf uit allerlei gevaarlijke situaties door middel van zijn kennis en kunde. 

Kan jij in je eentje 2 minuten lang over één woord spreken die je pas kort van te voren te horen krijgt? 

Praat alsof je leven er vanaf hangt en laat het publiek hard lachen!

Geheim Onderdeel

Geheim onderdeel

Deelnemers: 3 koppels van 1 meisje en 1 jongen

Wat er gebeurt tijdens het geheime onderdeel is natuurlijk.. geheim! Maar zolang jij en je maatje zich goed kunnen aanpassen aan onverwachte situaties, is er niks om je zorgen over te maken. Laat je creativiteit en strategisch denken vrij hun gang gaan en versla het onbekende.

Culinair

Culinair

Deelnemers presentatie: 2

Om goed te kunnen strijden, moet je natuurlijk ook goed en lekker eten! Lukt het jullie om een originele en overheerlijke feestmaaltijd te bereiden? Duik de keuken in en verras de jury met jullie kooktalent.

Clone Wars
Dans

Clone Wars

Locatie: Olympiaplein

Stel een beresterk team samen en bereid je voor op het afleggen van een moeilijk parcours om jouw ruimteschip zo snel mogelijk te bereiken. Help je teamgenoten en versla je concurrenten door middel van goed teamwork en training. May the force be with you!

Dans

Tijdsduur: max. 5 minuten

Tijd & locatie junior: 17:30 - 18:30, gymzaal

Tijd & locatie senior: 19:00 - 21:00, gymzaal

Zweef door de ruimte als een Jedi- bedenk een choreografie die opwindender is dan een spannend duel. Overtref jezelf en de jury met jullie zelfbedachte dans. Hoe meer mensen op het podium, hoe leuker!

Schaken

Schaken

Deelnemers: 1

Verover de pionnen van de tegenstanders en sla de koning neer. Ook schaken komt dit jaar terug als leuk en hersenkrakend onderwerp. Wie is de vastberaden strijder die uit jouw klas de andere teams verslaat?

Film
Muziek

Film

Tijdsduur: 6 minuten
Inleverdatum: woensdag 30 april

Ben jij de toekomstige Mark Hamill? Of ben jij toch meer een Darth Vader? Verzin samen met je crew een spannend verhaal, kruip in je rol en maak samen een masterpiece.

Wat zal het worden? Wij zijn benieuwd!

Muziek

Tijdsduur: maximaal 6 minuten (inclusief bandwissel)
Locatie: Melkweg

Voordat het feest begint is het tijd voor een muziekwedstrijd! Stel een band samen, of ga solo, en kies een leuk nummer uit om voor het publiek te spelen. 

Laat je stem maar horen, en speel de sterren van de hemel.

Feest

Feest

Locatie: Melkweg

Na een intensieve week is het tijd voor een feest! Leg de wapens neer, strijk je cape glad en.. dansen maar!

Planetary Collision

Planetary Collision

Locatie: Sportvelden Oost

Bij Planetary Collison ga je gezamenlijk te werk om de andere klassen te verslaan op het gebied van conditie, kracht en samenwerkingsvermogen. Stel een goed, slim en sterk team samen en bereid je voor op een intensieve ochtend.

bottom of page