top of page

Estafette

Hoe ontsnap je aan een lasso? Rennen!!!! Bij dit onderdeel word je getest op je uithoudingsvermogen. Sprint zo hard als je kan om aan de lasso te ontsnappen. Geef het stokje door en behaal de eindstreep. 

Deelnemers: 5 (waarvan minstens 2 meisjes)

paard met cowboy_edited.png

Presentatie Mast

Bij Presentatie Mast tonen twee heldhaftige cowboys of cowgirls aan de jury hoe ze het Wilde Westen hebben verbeterd door hun nobele daden voor het goede doel. Met hun laarzen in de modder en hun hoeden hoog, vertellen ze over hun avonturen, het goede doel dat ze hebben geholpen en waarom dit werk van onschatbare waarde is voor het Wilde Westen.

Deelnemers: 2 (presentatie)

image001_edited.png

Schaken

Schaken is dit jaar ook weer een onderdeel. Ga als cowboy met je paard op onderzoek uit en bescherm jouw koning! Haal alle pionnen met jouw lasso binnen en laat zien

dat jij de sterkste schaker bent.

 

Deelnemers: 1

Schaken_edited.png

Themawerkstuk

Stop samen met je klasgenoten al jullie fantasie en creativiteit in het omtoveren van jouw klaslokaal! Dit kan naar een ruimte of situatie naar keuze en er vallen bonuspunten te scoren als het thema erin terug te zien is. Dus tover je klaslokaal om tot een levendige scène uit het Wilde Westen!

Eloquentia

Hoewel het wilde westen veel geweld was, was het ook nodig om je uit een situatie te kunnen praten als je gevangen was door indianen. Stuur de meest praatgrage gevangene naar voren, kies je woord en

praat alsof je leven er vanaf hangt.

 

Deelnemers: 1

go_edited.png

Culinair

Bij culinair staat de klas in de keuken! Deze (eetbare) creaties worden vervolgens gepresenteerd door 2 personen aan een groep van fijnproevers. Dus zet je koksmuts/cowboyhoed op, laat de smaken van het wilde westen tot leven komen en maak indruk op de jury.

 

Deelnemers: 2

Ps: Let op!! Er wordt in de vroege ochtend geproefd door de jury, dus wellicht iets om rekening mee te houden....

Wild west games

Stel een groep samen zo sterk als een steigerend paard en zo snel als een kogel uit een revolver en ga samen ten strijde tegen de vijandelijke indianen die je tegenkomt. Cowboysluwheid en geweldig samenspel is van belang want zelfs de beste cowboy krijgt niet in zijn eentje een kudde bij elkaar.

Deelnemers: 8 personen

Muziek

Pak je cowboyhoed en gitaar, want het is tijd voor de ultieme muziekwedstrijd in het wilde westen! Laat je noten klinken boven het geluid van revolvers en paarden uit. Laat iedereen swingen zoals in de avond bij het kampvuur en haal de overwinning binnen als de meest getalenteerde troubadours van het westen!

muziek_edited.png

feest

Geloof het of niet maar cowboys en indianen hielden wel van een feestje, dus laat je lasso thuis, dans op de saloonvloer van de Melkweg en leef alsof de morgen niet bestaat!

Geheim onderdeel

Het Geheim Onderdeel is voor de vroege vogels. Lukt het jou om na een fantastisch feest weer fris en fruitig op de goede locatie te zijn? Ga de mysterieuze uitdaging aan en laat zien dat jij het Wilde Westen aankunt! Lukt het jou om je goed aan te passen en het Geheim Onderdeel te winnen?

Wildest west quiz

Attentie cowboy! Het is tijd voor de Wild West quiz! Met vragen zo scherp als een cactusnaald, strijd je om de titel van de slimste cowboy. Laat die hersenen kraken en breng je innerlijke cowboy nerd naar boven! 

Toneel

Maak je gereed voor de beste performance van je leven. Channel je innerlijke Django en speel de sterren van de westerse hemel op het podium. Let op! Als je het goed doet word je misschien wel gescout om in een echte Western te spelen. Maar zorg er eerst maar voor dat je de jury overtuigt.

OKLAHOMA LAND RUSH

Stap van je paard af en ga het klushok in en bouw een bliksemsnelle en originele kar. Laat je trekken door twee ijzersterke hengsten en race door de stoffige straten langs cactussen en door stofwolken heen. Wie het snelst over de finish komt is de ware held van het Wilde Westen.

Dans

dans_edited.png
Trek je dans laarzen aan, want het is dansen geblazen in het wilde westen! Met ritmes die galopperen als hoefgetrappel en moves zo soepel als een lasso, swingen je door salons en straten (het liefst blijf je wel op de dansvloer). Met cowboy-charme en vindingrijkheid domineren jullie die dansvloer als echte western sterren!

Film

Treed op als regisseurs en acteurs en maak als klas de beste, meest originele korte film die de Western gemeenschap ooit heeft gezien. Laat je creativiteit op de vrije loop en breng het ruige leven van cowboys en bandieten op het grote scherm tot leven. Ga voor die oscar!!!!

Sport

Na deze hele week van creativiteit, moet er natuurlijk ook worden gesport. Stuur vijftien fanatieke sporters naar het Wilde Westen (TOS actief) voor een epische strijd. Laat zien wie de sterkste en meest behendige cowboy of cowgirl is!
bottom of page