top of page

Onderdelen

Estafette

01

Hoe overleef je een moordpoging? Wegrennen natuurlijk! Bij dit onderdeel word je getest op je vermogen om te sprinten en daarbij ook gelijk een moordenaar te ontkomen. Vijf mensen waarvan minstens twee meisjes per klas moeten meedoen om hun snelheid te tonen.

KLASSENTOERNOOI 2023 - overzetten-10.png
KLASSENTOERNOOI 2023 - overzetten-11.png

02

Murder Mystery Quiz

Bij de quiz is algemene kennis belangrijk. Dus welke klas heeft de meest veelwetende bollebozen?

03

Mast

Om het bloed op je handen te verbergen haal je met je gehele klas geld op voor een goed doel. Twee mensen presenteren samen aan de jury hoe het geld is opgehaald, hoeveel geld er is opgehaald en waar het geld naartoe is gegaan. Lukt het je om je onschuld te bewijzen door goede daden te verrichten?

KLASSENTOERNOOI 2023 - overzetten-12.png

04

Themawerkstuk junior

Al je creativiteit binnen één lokaal. Iedere klas tovert hier hun aangewezen lokaal om tot een ruimte of situatie naar keuze. Bonuspunten als het thema erin terug te zien is! 

KLASSENTOERNOOI 2023 - overzetten-16_edited.jpg

05

CSI Barlaeus

Crime Scene Investigation! Het oplossen van een moord is niet niks. Teams van 3 mensen per klas gaan de uitdaging aan om zo snel mogelijk en foutloos te puzzelen met bloederige puzzelstukjes.

KLASSENTOERNOOI 2023 - overzetten-9.png
Toneel.png

06

Toneel

Bij toneel moet elke klas een origineel toneelstuk opvoeren. Dus heb jij geen plankenkoorts, en durf je te stralen op het podium? Dan is Toneel iets voor jou!

07

Eloquentia

Bij Eloquentia krijg je keuze uit een aantal woorden, en moet je over één een grappig verhaal bedenken. Dus, wie is de beste improvisator uit jouw klas?

KLASSENTOERNOOI 2023 - overzetten-14.png
KLASSENTOERNOOI 2023 - overzetten-17.png

08

Geheim onderdeel

In het thema van mysteries past dit onderdeel precies. Een jongen en een meisje uit elke klas gaan een mysterieuze uitdaging aan zonder van te voren te weten wat de uitdaging is. Overleef jij het?

09

Culinair

Bij culinair moet de klas aan het koken! Deze culinaire hoog (of laag-) standjes worden vervolgens door 2 personen gepresenteerd aan een kritische jury. Wie maakt de lekkerste recepten?

KLASSENTOERNOOI 2023 - overzetten-18.png
KLASSENTOERNOOI 2023 - overzetten-24.png

Commando Bootcamp

10

 De belangrijke fysieke strijd waar samenwerking en behendigheid goed wordt beloond. Vier jongens en vier meisjes per klas moeten meedoen en hun sportieve vaardigheden tonen.

Locatie: T.O.S. Actief

Dans

11

Bedenk met je klas een spannende choreografie en dans de sterren van de hemel!

KLASSENTOERNOOI 2023 - overzetten-20.png
Schaken tekening

Schaken

12

Ook dit jaar weer is shaken een onderdeel. Welke klas heeft de sterkste schaker en slaat de andere klassen van het bord af?

Film Sr

13

Zit in jouw klas de nieuwe Steven Spielberg, of Brad Pitt? In Film probeer je als klas de beste, originele korte film te maken.

DEADLINE FILM! De films voor het onderdeel Film SR moeten via WeTransfer verstuurd worden naar rvanderwal@barlaeus.nl vóór zondagavond 28 mei 23.59. 

Let op! Uploaden van een film duurt even, dus begin op tijd met versturen!

KLASSENTOERNOOI 2023 - overzetten-21.png
KLASSENTOERNOOI 2023 - overzetten-22.png

Muziek

14

Voordat het feest losbarst, is er een muziekwedstrijd! Kies met je klas een leuk nummer om te spelen met een band (of solo)!

15

Feest

Na een weekje hard werken is het eindelijk tijd voor een feest. Laat je moordwapens thuis en leef alsof de morgen niet bestaat. 

KLASSENTOERNOOI 2023 - overzetten-23.png

Sport

16

Na een feest moet iedereen hard worden wakker geschud en daarvoor is niets beter dan een stevig bootcamp. Lukt het 15 mensen uit elke klas om de avond van tevoren niet té los te gaan en klaar te staan voor een stevige, fysieke aanpak. 

Locatie: T.O.S. Actief

bottom of page